Witte truffel
Het is niet het seizoen van de Witte truffel
momenteel dus niet beschikbaar

  Omschrijving:

  Van oktober tot december (hoogseizoen: november)

   

  Zoals zijn naam verraadt, is de witte truffel wit tot geelachtig van kleur, zowel vanbinnen als vanbuiten. Qua uiterlijk heeft de witte overeenkomsten met een aardappel. De witte truffel is de meest prestigieuze qua smaak en geur, wat hem ook de meest kostbare maakt. Hij komt oorspronkelijk uit Piemonte, rond het Albagebied, vandaar ook de naam Albatruffel. Tegenwoordig vindt men hem ook in andere delen van Italië zoals de Marche, de Abruzzen, Toscane en Umbrië. Daarnaast komt hij ook voor in Hongarije, Istrië en delen van Slovenië en Servië.  Verzending

   Tijdens het weekend en de eerste dagen van de week gaan onze truffeljagers op jacht in de bossen om de truffels te zoeken.  Zij verzenden onze bestellingen op maandag en dinsdag per vliegtuig naar ons magazijn. De truffels zijn dus binnen de 24 uur bij ons waar wij ze controleren, verdelen en verpakken om naar u te verzenden. 

   
  De truffels worden verzonden via BePost in dozen van polystreen met koelelementen om deze mooi fris te houden tijdens het transport, zo blijven de verse truffels op perfecte temperatuur gedurende 36 uur. Zorg er daarom voor dat iemand thuis is om uw pakketje te ontvangen of dat u dit de dag zelf nog kunt gaan ophalen ! 
   
  Wij verzenden enkel verse truffels op dinsdag en woensdag, om zeker te zijn van uw truffel voor het weekend, plaats dan uw bestelling voor woensdag 10 uur ! Bestellingen ontvangen na woensdagmiddag worden pas geleverd de week nadien.
   
  Open na ontvangst onmiddellijk het pakket, wikkel uw truffel in een vers stukje keukenpapier en plaats deze in een gesloten pot in de koelkast.
  Ververs dagelijks het keukenpapier.
  U kan de truffel ook bewaren in een weckbokaal met rijst.
   
  Verbruik de truffel zo vers mogelijk, bewaar max. 1 week. Elke dag verliest uw truffel wel wat smaak, aroma en gewicht.