Pasta Truffel




 Nodig voor 4 pers. :

500gr pasta naar keuze ( spaghetti, linguine, ... )

Extra Vierge Olijfolie

75gr goeie boter

Truffelsaus, truffeltapenade of truffelpastei

100gr Parmezaanse kaas

Peper en zout 

Verse truffel of opgelegde truffelschilfers ( carpaccio truffel )

 

Bereiding :

Kook de pasta beetgaar in gezouten water, neem hiervoor een ruime pot ! ( kijk op de verpakking voor de gaartijd van de pasta )

Laat 75gr boter smelten en voeg daar de Extra Vierge Olijfolie aan toe, laat deze lichtjes opwarmen. Voeg hier 75gr vers geschaafde Parmesan aan toe + 4 koffielepels van de truffelsaus. Meng dit onder de pasta en kruid met peper en zout.

Indien gewenst kan hier nog wat extra truffelsaus, olijfolie of boter aan toegevoegd worden ( volgens smaak ).

Schik de pasta in een diep bord, besprenkel nog met enkele druppels olijfolie en schaaf hier nog de rest van de Parmezaanse kaas over. 

Werk af met truffelschilfers of geschaafde verse truffel.