Asperges op z'n Vlaams met truffel




 Nodig voor 4 pers. :

2 bussels witte asperges

4 hard gekookte eieren 

2 eetlepels gehakte peterselie

200gr boter

nootmuskaat

peper 

zout

pastei van zwarte truffel of truffelsaus 

 

Bereiding :

Schil de asperges. Kook ze beetgaar in gezouten water.

Pel de eieren en prak ze met een vork of hak fijn.

Laat de asperges wat uitlekken op een keukenhanddoek.

Laat de boter smelten maar niet kleuren.

Meng de boter met de eieren, peterselie en kruid af met peper, zout en nootmuskaat.

Voeg een 2-tal koffielepels truffelsaus of -pastei toe aan dit mengesel. 

Serveer met de asperges.

Als afwerking kan u nog wat extra schijfjes carpaccio van truffel ( of verse truffel ) gebruiken.

Tip : voeg hierbij nog wat gerookte zalm of grijze garnalen om het extra feestelijk te maken.