Flan van banaan en vanille met ganache van chocolade en truffelijs van pastinaakmelk en crisp van banaan met Pinda.


Wouter Van der Vieren

  •  Flan van banaan met vanille en yuzu
  • Ganache van chocolade met truffelsap
  • Versgeraspte truffel
  • Ijs van pastinaakmelk
  • Kruimel van pindanoten
  • Gemarineerde banaan
  • Crisp van banaan en gemixte, gebakken rijst


 


 

© Wouter Van der Vieren

Dit is een dessert met warme smaken. Pastinaakmelk verkrijg je door pastinaak te koken in melk en dit te laten infuseren. Beetje frisheid komt door de flan waar wat yuzu in zit om het op te liften. Te veel zuur breekt de truffel. De chocolade brengt lichte bitterheid en plakt alles samen. In de pindacrunch zit een heel klein beetje zout dat de truffel laat poweren maar niet overheersen. Je hebt 2 groenten verwerkt in een dessert maar je evenaart het niet zo...