Nieuw
Zwarte look teentjes 35gr
Zwarte look teentjes 35gr


Momenteel niet voorradig, maar u kan ons wel mailen of bellen ivm dit product
bestel hier / vraag info
of bel ons:
+32 (0)477 55 21 02
  • Merk: UMANI
  • Producent: UMAMI
  • Inhoud: 35gr
  • Smaak: Umani-smaak die doet denken aan balsamicoazijn of sojasaus
Omschrijving:

 Zwarte look DOP Polesano teentjes 35gr. 

Umami Black Garlic is een gastronomisch product op basis van witte Polesano-knoflook DOP. Dit bedrijf maakt gebruik van een lang rijpingsproces door temperatuur- en vochtigheidscontrole gedurende ongeveer een maand. 

Naarmate hij rijpt, verliest de witte knoflook zijn sterke, scherpe smaak en krijgt hij een zachte textuur, een zoethoutachtige nasmaak en een umami-smaak die doet denken aan balsamicoazijn of sojasaus. Om deze redenen kan het worden gebruikt om de smaak van vlees, vis, kaas of groenten te verbeteren. 

Het wordt ook aanbevolen voor mensen die het eten van witte knoflook gewoonlijk vermijden: dit specifieke product is beter verteerbaar en vermijdt de onaangename gewaarwording van knoflooksmaak in de mond. 

Zwarte knoflook kan rauw in elk gerecht worden gebruikt en kan ook worden om pasta of risotto een extra romige smaak te geven. Door de teentjes zwarte knoflook te pletten en er gewoon olie aan toe te voegen, kan een alternatieve crème worden gecreëerd, die kan worden gebruikt als specerij of om op toast te smeren of om vegetarische en veganistische gerechten te verrijken. 

 Witte knoflook DOP Polesano